Tävling :)

Rösta på mitt bidrag här!

Helgen som gick

I helgen som gick har jag och Gosshawk roat oss med följande:

Fredag

Vi red ut med syster yster och April, mamma och Welshman samt Kicki och Commence. Turen började med en aggressiv Commence som ville attackera lilla Gosshawk.. Men det gick bra och sen höll vi oss sist resten av ritten. Eftersom ridningen på torsdagen inte gick så bra så försökte jag jobba Gosshawk lite i skogen,  var väl först mot slutet som jag verkligen fick igenom ställningen åt vänster och som han började svara på riktigt.

Vi blev skrämda av Lottie och Josefin med! Haha, min lilla skrutt fick ryck och studsade ner för en backe, tack gode gud för att vi har fyra broddar i varje fot! Sen var han tokpigg resten av dagen, såklart.

Lördag

Jag och syster yster hade tänkt träna lite i manegen, men jag lyckades halka och smälla knät i isen, bra jobbat Liina! Så jag släppte ut tok-totton i hagen istället. Sedan var jag med och hjälpte lillasyster i manegen, vi tränade lite allt möjligt, men mest att få April att slappna av, få med sig bakdelen och börja komma i en någorlunda form. I alla fall en form där hon inte spänner upp underhalsen som en annan giraff. Det gick bra tycker jag, hon är inte direkt hundraprocentigt stabil, men det går att ställa igenom henne i alla gångarter och syster fick till några fina byten i galoppen med. (bara enkla byten över medellinjen för att lättare kunna komma i rätt galopp i hoppningen)

Söndag

Jag och Josefine red ut en sväng i skogen och sedan gick vi in i ridhuset. Josse fick tag på WM ganska så snabbt, men min häst var tokstel i vänster och ville bara småsnegla åt höger på rakt spår. Efter en hel massa avbrott/igångsättningar/tempoväxlingar/halter samt volter och skänkelvikningar så gick han ändå rätt bra och jag kunde flytta honom mellan konor i bra skänkelvikning genom att bara använda vikten och sittbenen! Härlig känsla! Fick till några riktigt bra galoppfattningar med och sedan var jag nöjd med min totto! Släppte ut i hagen på em och när jag hämtade in honom så kom han i full galopp fram till grinden, himla söting :D Finns nog inget man blir så glad över som när hästen kommer i full fart när man ropar och verkar himlans glad att se en!

Allt som allt, mycket bra helg och nu tokladdar vi inför hoppningen på tisdagkväll!

Hoppträning på g

Igår skrev mamma upp mig (och syster yster!) på hoppträning 16, 23 och 30 mars! Jag vill att det ska vara idag, satan vad taggad jag är nu efter clear rounden, och speciellt efter gårdagen.

Jag var uppe och kollade på mammas lektion, hon hade Welshman och det gick fint tycker jag :) Som vanligt var jag nere i manegen och mockade under lektionens gång och mot slutet när de skrittade av på lång tygel så sa Gunn att Gosshawk hade hoppat fint i helgen :D Och alla som rider för Gunn vet hur sällan man får spontana riktiga komplimanger, så detta kommer jag ha med mig länge!

Så, kort sagt, hoppträningarna framöver kommer bli riktigt spännande! Min lilla tokhäst har blivit hopphäst :'D

Jippie!!!

Vi klarade det :D En Clear Round fick vi igår (lördag)!

Första omgången (50 cm)
Gosshawk kommer in i ridhuset, utanför kunde vi bara skritta fram - is överallt, och är superpigg! Han småstudsar fram i nån halvgalopp när jag vill trava, haha. Och i galoppen kör han järnet, jag hade tur som kunde svänga överhuvudtaget! Himla tokhäst. Jaja, jag bara skrattar och njuter av en glad och hoppsugen pålle. Vi hoppar fram två ggr på hinder nummer ett och det går lekande lätt!

Sedan var det dags att köra på riktigt, så vi laddade om och tog första hindret, andra, tredje osv... helt perfekt (eller ja, felfritt iaf!) tills vi kommer till sista. Jag slarvar - vi kommer i korsgalopp, Gosshawk byter precis innan men vägen är förfärlig och min ridning är under all kritik, så han gör det enda rätta. Han stannar. Tusan också tänkte jag, men duktig häst som inte accepterar mitt slarv. Nåväl, på't igen och vi klarar det söta, hemska, rosa stigsprånget. 4 fel och en glad Liina med tokig häst går från banan.

Andra omgången (50 cm)
Vi kommer in igen och skrutten är några hekto lugnare denna gången, ja några i alla fall. Jag vet med mig att vi inte orkar hur långt som helst, så vi hoppar inte fram. Det är ju samma höjd och samma bana för tusan. Vi kör direkt och allt känns jättebra! Vi landar i rätt galopp nästan varje gång och han svarar överlag bättre på mina hjälper. Vi får en felfri runda, som vi väl förtjänat! Duktiga, underbara, gulliga tokhäst!

Ah, gud vad roligt det var och vad duktig min skruttis är! Nästa gång tar vi 50 och 60! :D

Planering och vårkänslor

Idag är det strålande solsken ute, helt fantastiskt väder! Man blir riktigt ridsugen, men jag ska inte rida förrän imorgon... kväll... Förhoppningsvis håller vädret i sig, hade det inte varit underbart om vi fick strålande solsken på lördag, under clear round hoppningen? Jag vill inte ha regn nu igen...

Nu är det äntligen vecka 9 och nästa vecka är vecka 10 (nähä?) Ni som minns mitt tidigare inlägg (för länge länge sedan, haha) kommer ihåg att jag ska ha Gosshawk själv dessa veckor! Emelie ska dock rida nu på fredag, men lördag-söndag-fredag-lördag-söndag är han bara min! Såå, jag tänkte planera upp lite inför dessa dagar!

Helgen vecka 9
Fredag
Emelie rider. Jag ska putsa träns och hoppsadel, CR imorgon!

Lördag
CR-hoppning! (50 cm 2 ggr) Målet är minst en felfri runda, vi vill ha vår första rosett!

Söndag
Uteritt, om vädret tillåter? Risk för blixthalka, tur man har 4 brodd runt om.

Helgen vecka 10
Fredag
Jag vill dressyrträna! Idag, eller en annan dag? Beror på hur schemat ser ut...

Lördag
Stalltjänst på kvällen. Mysig tur i skogen med syster? Eller mardrömstur på vägarna? Is överallt? Återstår att se...

Söndag
Stalltjänst på morgonen. Släppa ut tokhästen? Rida? Vädret får bestämma, återigen. Blir det inte träning fredag så blir det kanske träning idag?

Tävling, tävlingKlicka på bilden för att delta :)


RSS 2.0